Gebelik

Gebelikte Ağlama Krizlerinin Nedenleri?

Hamilelik döneminde anne adaylarının vücutlarında çeşitli değişiklikler meydana gelmektedir. Bunlardan biri de duygular üzerinde olmakta ve ağlama krizleri ortaya çıkmaktadır.

Hamilelik sürecinde hormonlar ile alakalı değişimlerin yaşanması kadınlarda duygu yoğunluğunun artmasına sebep olmaktadır. Bu durum belli dönemlerde yaşanmakta olup geçici niteliğe sahiptir. Hamilelik boyunca bazı anne adaylarında anne olmaktan yan endişe, korku, telaş gibi duygular ortaya çıkabilmektedir. Fakat bu durumun sıklıkla yaşanması günlük yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Bununda mücadele edebilmek adına anne adaylarının uzman doktora görünmesi tavsiye edilmektedir. Hamilelik depresyonu olarak da isimlendirilen bu durum olumsuz sonuçlara yol açabileceğinden dolayı kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Gebelikte Ağlama Krizleri

Gebelik döneminde yaşanan ağlama krizleri ve bunun bebek üzerinde etkisi olup olmadığı merak edilen konular arasında yer almaktadır. Uzmanlar tarafında yapılan açıklamaya göre bu durumun bebek üzerinde zararı bulunmamaktadır. Yaşanan ağlama nöbetleri anne adayının duygusal olarak stresinin azalmasını sağlamaktadır. Anne adaylarının bu konuda yaşadığı endişe yersiz olarak nitelendirilmektedir. Eğer ağlama krizlerine aşırı üzüntü ya da kaygı bozukluğu gibi durumlar ekleniyorsa bu durum tehlike arz etmektedir.

Anne adayı için tehlikeli durum olduğunu anlamanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Eğer anne adayı yaşama sevinci hissetmiyorsa, yeteri miktarda sıvı ve gıda almıyorsa bu durumda depresyon belirtisi sayılmakta, anne ve bebek için sıkıntı oluşturmaktadır.

Hamilelik Döneminde Ağlama Krizleri

Hamilelikle dönemi başında anne adaylarının hormonal yapılarında değişme meydana gelmektedir. Bu durumun etkilerinden biri de duygusal yönden ortaya çıkmaktadır. Anne adayları duygularını yoğun olarak yaşamakta ve sebepsiz yere, aniden ağlama hissi görülmektedir. Bu durum günlük yaşamı etkilemediği sürece sorun değildir. Ancak etkilemeye başladığında psikiyatri uzmanı ile konuşulması ve yardım alınması önerilmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu