Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat!
Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat! Her şeyde olduğu gibi vücudumuz için faydalı olan besinleri de fazla tüketmek zararlı olabilmekte. Peki yararlı diye sıkça tüketilen besinler neler gelin bir bakalım..
Yararlı Diye Sık Tüketilen 7 Besine Dikkat! Yararlı diye sık tüketilen 7 besine dikkat etmeniz için ve bilgi almak için makaleyi inceleyebilirsiniz.
1-Meyve
Meyve besini tüketilmesi herkes için yararlı ve faydalı olduğu bilinmektedir. Yararlı besinler arasında olan bu meyve mineral deposu olarak bilinir. A ile C vitamini oldukça fazla olan ve hastalara karşı dirençli olan meyve çeşididir. Günlük olarak 3 veya 5 tane tüketilmesi yeterlidir. Meyve suyu tüketilmeyi önerilmemektedir.
2-Kuru Bakliyatlar
Kuru bakliyatlar besini en çok ve sık tüketilen bir diğer besindir. Posa değeri oldukça yüksek ve hayvansal protein yer alır. Porsiyonu olarak sadece haftalık 2 defa tüketilmesi yeterlidir. Fazla kalori kilo almanıza sebep olabilir. Çok sağlıklı olarak gördüğünüz besin olmadığını bilmeniz lazım.
3-Tereyağ
Tereyağı tüketimi yararlı mı? Diye sorarsanız lezzeti ve sıkça kullanılan bir besin olduğu için fazla tüketiliyor. İnsan sağlığı için yararlı ve kemik gelişimine katkı sağlamaktadır. Göz sağlığı içinde ayrıca yararlıdır. Erken yaşlanmanın önüne geçer. Az tüketilmesi fayda vardır. Aşırıya kaçmak çok zararlı ve aşırı kilo, kronik hastalığın olmasına sebep olur. Günlük bir tane tatlı kaşığı olarak kullanmak yeterlidir.
4-Peynir
Peynirin her zaman sabah sıkça kahvaltıda yer alan bir besindir. B12 ve kalsiyumu fazlasıyla zengindir. Et grubunda yer alan ve yağ oranı yüksektir. Diyete giren kişilerin bu besini tercih etmeleri oldukça yanlıştır. Yağlı peynirin kilo almasına sebep olacaktır. Diyet yapıyorsanız peynir tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir.
5-Bal
Tüketilen en yararlı besinler arasında bir diğeri de bal yer almaktadır. Kahvaltının vazgeçilmezi olarak bilinen hastalığın ilacı diye bilinir. Bazı hastalıklara ilaç yerine önerilen bir besindir. Küçük çocukların bedensel gelişimine oldukça fayda sağlayan ve olumlu katkısı bitmeyen görevleri yer alır. Boğazda yanma olursa o bal gerçektir. Şeker hastalığı olanlar dikkat etmelidir.
6-Kuruyemiş
Beyin gelişimine katkı sağlayan kuruyemiş besinler Omega 3 içeri olarak yer almaktadır. Enerji içeriği ve bitkisel bir kaynaktır. Az tüketilmesi tok tutar. Fazlası kilo artışına sebep olur. Günlük olarak 10 tane fındık, 4 veya 5 ceviz olarak sınırlandırmak yeterli olacaktır. Diyet yapan hastalar için sadece günlük miktarda tüketmek yararlıdır.
7-Kestane
Az kalori ile mineralleri bakımından zengin olan kış ayının vazgeçilmezi olarak bilinir. Lif içeri ile Ayrıca C vitamini oldukça zengindir. Kalp hastalığına yararlı ve azı kullanmak yani günlük 3 ve 4 kullanılması yeterlidir.