Ciğerin Faydaları Nelerdir? Zararları Nelerdir?
Ciğerin Faydaları Nelerdir? Zararları Nelerdir? Ciğerin faydaları ve zararları gün boyunca yediğimiz gıdaların birçoğunun sağlık açısından büyük faydaları vardır.
Ciğerin Faydaları Nelerdir? Zararları Nelerdir? Ciğer hem lezzetli hem de vitamin açısından zengin olan ciğeri tüketmek birçok hastalığı önler ve vücuda büyük yararları vardır. En popüler sakatatlardan biri olan ciğer; İçerdiği demir ile kan yapar. Ayrıca A vitamini, B12 vitamini ve folik asit içerir. Ayrıca ciğer; Antioksidan kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren ciğer, libidoyu artırır ve aşk hayatınıza renk katar.
Ciğerin Faydaları
- Ciğer B12 vitamini ile doludur: Ciğer tüketmenin ilk faydası; B12 açısından oldukça zengindir. b12 vitamini; Vitamin kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu destekler ve hücre fonksiyonlarını iyileştirir. Birçok şey için önemlidir.
- B kompleks vitaminleri açısından zengin: Ciğer; Ayrıca B6 vitamini, biotin ve folat açısından da zengindir. B vitaminleri; özellikle folat, metilasyon ve hücre fonksiyonu yoluyla vücudunuza yardımcı olur. Folat nedeniyle vücutta büyük bir reaksiyon; Deoksi uridilatın metilasyon yoluyla timidilata dönüştürülmesidir. Bu süreç bloke edildiğinde, anemi başlar. Tüm bu minerallerle dolu bir ciğer yiyin. Aslında, ciğerinizin daha iyi çalışmasına yardımcı olduğu da bilinmektedir. Ciğer yemek ciğerinizi temizler; İyi bir detoksa ihtiyacınız olduğunda vücudunuza ve ciğerinize ihtiyaç duydukları tüm besinleri verir.
- Bakır metabolizmayı destekler: bakır; Çeşitli enzimlerin fonksiyonel bir bileşenidir. Linus Pauling Enstitüsüne göre vücudunuz enerji üretmek için bu kuproenzimlere bağımlıdır. Bazı bakıra bağımlı enzimler, hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan antioksidanlar olarak işlev görür. Sadece günlük diyetinizde; 0.9 mg bakır almalısınız. 100 gr ciğer yerseniz 12 mg bakır alırsınız. Kuzu ciğeri bu miktarın sadece yarısıdır. Tavuk ciğerinde 1 mg bile yok.
- Bağışıklık için A vitamini sağlar: sığır ciğeri; 100g porsiyonda yaklaşık 60.000 IU A vitamini içerir. Aynı kesim sığır ciğeri; A vitamini 26.957 IU, kuzu ciğeri 21.203 IU ve tavuk ciğeri 11.329 IU içerir. Gıda ve Beslenme Kurulu tarafından önerilen tavsiyelere göre günde 2.333 ila 3.000 IU tüketmek yeterlidir. A vitamini; Gece görüşü için önemlidir. Ama aynı zamanda kırmızı kan hücrelerinin sentezi ve genlerin düzenlenmesi gibi çeşitli roller de oynar. Araştırmalara göre, vücudunuzda yeterli A vitamini yoksa, vitamin beyaz kan hücrelerinin normal büyümesi için gerekli olduğu için bağışıklık sistemi zayıflayabilir.
- Proteinler için de etkilidir: sığır veya dana ciğeri; 100 gramlık bir porsiyon 162 kalori ve 5 gram toplam yağ içerir. Tavuk ciğeri 142 kalori ve 5.5 gr yağ içerir. Bu ciğerler nispeten düşük bir toplam yağ içeriğine sahip olmalarına ve porsiyon başına 21-26 g arasında protein içermelerine rağmen, yağsız protein olarak kabul edilmezler. Amerikan Kalp Derneği’ne göre, sağlıklı yetişkinler günde 300 mg’dan az kolesterol tüketmelidir. Sığır ciğeri 100 gramlık porsiyonda 337 mg kolesterol içerir. Dana ve kuzu ciğeri 430 mg, tavuk ciğeri ise 479 miligram kolesterol içerir.
- Kansızlığı önler: Ciğer A vitamini ve demirle doludur. Demir eksikliğinin açık bir işareti olan herhangi bir kansızlığınız varsa; Folat, demir ve B12 vitamini içerdiğinden, ciğer muhtemelen dünyada yenebilecek en iyi besindir. Ciğer doğal olarak anemiyi yenmek için ihtiyacınız olan üç vitamin ve minerali de içerir. Düşük enerji, yorgunluk veya nörolojik sorunlardan muzdaripseniz, ciğer diyetinize eklemek isteyebileceğiniz bir besindir.
Ciğerin Zararları
Ciğer besin kaynağı olmasına rağmen, birçok toksin içerir: 28 gram yağlı ciğer, bir kanalizasyon kadar çok toksin içerir.
Hayvanların yediği diğer tüm toksinler gibi, ciğerde depolanırlar.