Sonbaharda Çocukları Tehdit Eden 6 Hastalık
Sonbaharda Çocukları Tehdit Eden 6 Hastalık hangileridir? Sonbahar, bir kişinin sorunlu alanlarının ağırlaştığı bir zamandır. Geçiş döneminin stresi, sağlık sorunları olanlar bir yana, pratik olarak sağlıklı insanlar tarafından bile yaşanmaktadır.
Sonbaharda Çocukları Tehdit Eden 6 Hastalık hangileridir? Çocukları tehdit eden 6 sonbahar hastalığı fiziksel ve zihinsel. İstatistiklere göre, en fazla sayıda kronik hastalık alevlenmesi, tam olarak demi-sezonunda meydana gelir.
İklim, insan üzerinde doğrudan ve dolaylı bir etkiye sahiptir. Doğrudan etki çok çeşitlidir ve iklim faktörlerinin insan vücudu üzerindeki ve her şeyden önce çevre ile ısı alışverişi koşulları üzerindeki doğrudan etkisinden kaynaklanmaktadır: cildin kanlanması, solunum, kardiyovasküler sistem üzerinde ve terleme sistemi. Birçok insan, sıcaklık, nem ve serinlikteki keskin değişiklik nedeniyle sonbahar havasına yeniden uyum sağlamayı çok zor buluyor. Program sırasında 6 ana sonbahar sorununun ayrıntılı bir açıklaması verilir: yorgunluk ve uyuşukluk, sonbahar depresyonu, üst solunum yollarının grip ve diğer viral hastalıkları, kronik hastalıkların alevlenmesi, cilt hassasiyeti ve kilo alımı.
Sonbahar sorunlarının önlenmesine, özellikle rasyonel beslenme ilkelerine özellikle dikkat edilir. Yılın sonbahar döneminde güneş aktivitesindeki düşüşün olumsuz sonuçlarını ortadan kaldırmak için diyet gıda ürünlerinize dahil etmelisiniz: tahıllar; tam buğday ekmeği; kabak; siyah frenk üzümü; dolmalık biber; balık; et vb. Bu mevsimde yemek pişirmek için ürün seçme ilkesi, kan basıncı ve damar tonu seviyesini koruma ihtiyacına dayanmalıdır. Bu nedenle seçeceğiniz malzemeler protein, B12 vitamini ve demir açısından yüksek olmalıdır.
Fiziksel aktiviteyi artırarak yılın bu mevsimiyle ilişkili değişiklikleri düzeltebilirsiniz. Sadece aktif sporlarla değil, basit jimnastik yaparak veya temiz havada yürüyüş yaparak da elde edilebilir. Ek olarak, viral enfeksiyonları önlemek için bir dizi basit ve erişilebilir kural izlenmelidir: havaya uygun giyin; insan kalabalığından kaçının; ellerinizi sabunla daha sık yıkayın; binaları düzenli olarak havalandırın ve ıslak temizlik yapın, sezon öncesi grip aşısı olun. Kronik hastalığı olan kişiler, doktorlarının önerdiği ilaçları zamanında almalıdır. Ve hastanın bildiği ilk nüks belirtilerinin ortaya çıkmasından sonra, ikinci bir muayene ve tedavi için doktora gitmelisiniz.
Ayrıca sonbaharda depresyon ve stresin sağlık sorunlarının nedeni olabileceği de unutulmamalıdır. Bu nedenle, olumlu bir ruh hali içinde yaşamayı ve tüm tezahürlerinde hayattan zevk almayı öğrenmeniz gerekir. En önemlisi, nedenini anlarsanız mevsimsel sağlık sorunlarının başarılı bir şekilde ele alınabileceğini bilmeniz gerekir.
Mümkünse büyük insan kalabalığından kaçının.
Ellerinizi sık sık sabun ve suyla yıkayın.
Sinüsleri, örneğin oksolinik merhem gibi özel ajanlarla tedavi edin.
Vitaminleri, immünomodülatörleri alın.
Daha fazla sıvı için.
Sıcak giyin, özellikle genitoüriner sistem ve böbreklerde.
Soğuk odalarda uzun süre oturmaktan kaçının.
Kişisel hijyen önlemlerine dikkatle uyun.
Aşırı fiziksel efordan kaçının.
Pamukçuk
Cilt Hastalıkları
İşin garibi, sonbaharda dermatit ve dermatoz vakaları daha sık görülür. Bu, vücudun savunmasındaki bir azalmadan ve hastalığa neden olan mikroorganizmaların daha fazla aktivitesinden kaynaklanmaktadır.
Önleme, dikkatli el hijyeninden oluşur. Ayrıca hipotermiden kaçınmak ve halka açık eşyalarla (kapı kolları, tırabzanlar) daha az temas etmeye çalışmak gerekir.
Sindirim Bozuklukları
Gastroin testinal sistemin kronik hastalıklarının alevlenmesi, diyetteki keskin bir değişikliğin yanı sıra sonbaharda vücudun daha az aktif biyolojik döngüsünden kaynaklanır.
Kendinizi istenmeyen sonuçlardan korumak için zamanla diyet yemeğine geçmeniz, dışkı durumunu ve vücut ısısını izlemeniz gerekir.
Alerjik Reaksiyonlar
Sonbaharda, insanların dışarıda olmaktansa evde ve içeride olma olasılığı daha yüksektir. Bu, solunan toz ve kimyasalların miktarı arttıkça alerjileri şiddetlendirebilir.
Önleme için ıslak temizlik daha sık yapılmalı, odalar havalandırılmalıdır. Ayrıca olası alerjenlerle temastan kaçınmaya çalışmalısınız.
Piyelonefrit
Bu hastalığın nedeni genellikle vücudun lomber bölgede hipotermisi veya soğuk yüzeylerde uzun süre oturmasıdır. Piyelonefrit hızla kronikleştiğinden tedaviye hemen başlanmalıdır. Hipotermiyi ve enfeksiyon ve virüslerin vücuda girmesini engellerseniz hastalığı önleyebilirsiniz.
Sinir Bozuklukları
Sonbahar depresyonu hakkında, boşuna olmasına rağmen, genellikle şaka yapılır. Bu fenomen, söz konusu sezonun başlangıcına her zaman eşlik eder.
Özel önleyici tedbirler yoktur. Stresle kendi başınıza nasıl başa çıkacağınızı öğrenmek önemlidir. Bitkisel sakinleştiriciler destekleyici ilaçlar olarak alınabilir.