Yumurta Dondurma Kimler İçin Uygulanabilir?
Yumurta dondurma işlemi kadınlara doğurganlık olan özelliklerini her yaş grubunda kullanabilme hakkı tanımaktadır. Bu işlemlerin uygulanması için genel olarak kadınların sağlıklı olduğu yaşlarda toplanan yumurtalarda oluşmaktadır. Yumurta dondurma kimler için uygulanabilir gibi sorular için kesin sonuçlar almak adına doğru yanıtları bulmak gerekir.
Kimler İçin Yumurta Dondurma İşlemi Yapılır?
Donasyon tedavisinin yapılması gerektiği sırada donör ve yumurta hücresi alan ve arasında bulunan senkrnizasyonun kolaylaşması için uygulan yumurta dondurma işlemi genel olarak az yumurta üreten çiftlerde uygulanmaktadır. Bu uygulama sayesinde dölleme işlemleri sırasında yumurta hücrelerinin yeterli sayıya ulaşmasına ve uygulanan tedavide başarılı olmaktadır.
Kariyer hayatına öncelik veren bayanlar ve ileri ki yaşlarda çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yumurtalarında azalma olması endişesi duyduğundan endişe nedeni ile yumurta dondurma işlemi uygulanmaktadır. Ayrıca kanser teşhisi konulan kadınların kanser tedavisine başlamadan önce yumurtalıkların zarar görmemesi için bu uygulama yapılmaktadır.
Yumurta Dondurma İşlemi Nasıl Uygulanır?
Yumurta dondurma işleminin yaptırmak isteyen bayanlar bu işlemi yapan tıp merkezlerine başvuru yapmak zorundadır. Bu işlem için kadının adetinin başlaması ile beraber ortalama olarak yaklaşık 10 gün kadar hormon tedavisi uygulaması yapılmaktadır. Hormon tedavisi sonrasında elde olan yumurtalar laboratuar ortamı içinde camlaştırma işlemi ile dondurulmaktadır. İhtiyacı olduğu güne kadar en uygun şekilde saklanacaktır. Bebek sahibi olmak için dondurulan yumurtaların kesinlikle sağlıklı olması gerekir.
Yumurta Dondurma İşleminde Başarı
Yumurtaların daha kaliteli ve daha sağlıklı olması için kadınların erken yaşta bu işlemi yaptırması çok önemlidir. Yumurta dondurma işleminin başarısı adına bu önemli ve dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Çünkü kadınların 40 yaşından sonra dondurduğu yumurtalar ile gebelik elde etmek daha zordur.